Op zaterdag 9 februari was het dan zo ver: de langverwachte winterwandeling voor de leden ‘met aanhang’ van Vocalgroup Joy. Aan het begin van de avond verzamelden we ons in wielercafé “Aan de kirk” (volgens sommigen was het zelfs een “Tom Dumoulin-café”, alhoewel Tom zich niet liet zien). De opkomst was meer dan goed, de stemming zat er al snel in. Het gevoel van een avontuurlijke, middernachtelijke dropping maakte zich meester van de wandelaars.
Na een korte introductie werd iedereen in teams ingedeeld die kort achter elkaar aan de wandeltocht begonnen. Het weer zat niet tegen, geen druppeltje regen. Sommigen hadden het wel wat koud gehad, maar volgens een van de organisatoren “lag dat aan de eigen kleding” (waarvan akte). De zaklampen waren overigens geen overbodige luxe in het donkere Sibbe en omstreken. De leden maakten hun kilometers, de stappentellers overuren. Een enkele, onervaren wandelaar wist zelfs een “all time record” te melden.
Onderweg moesten de teams op drie plaatsen opdrachten uitvoeren. Naast het beantwoorden van onmogelijke vragen (zoals “wie zijn die baby’s op deze foto’s?”) ging het vooral om bijzondere verrichtingen. Het fluiten met beschuit in de mond, is eigenlijk niet mogelijk en leidde tot de nodige hilariteit. Ook het breien met meterslange pennen was schier onmogelijk, vooral met koude handjes. Gelukkig werden de wandelaars niet alleen getrakteerd op zelfverzonnen opdrachten, maar ook op zelfgemaakte brood en zelf-opgewarmde erwtensoep.
Eenmaal terug in het café had de organisatie nog een echte ‘battle’ op het programma staan. Maar niet zoals bij ‘The Voice’ waar zangers na elkaar zingen. Nee, telkens moesten twee zangers tegen elkaar in zingen, wat al snel leidde tot meer volume (en niet noodzakelijkerwijs tot mooier gezang). Maar, grappig was het natuurlijk wel. De avond werd afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking, waarbij de ontvangers van de poedelprijs erg blij waren met hun ui en een zakdoekje voor de tranen. We kunnen niet anders concluderen dat het een bijzonder geslaagde avond was, met dank aan en complimenten voor de Activiteiten Commissie.