De Kunst en Cultuurraad van de gemeente Valkenburg a/d Geul organiseerde in het weekend van 7 tot en met 9 december 2018 een gecombineerd kunst en cultureel programma. De 3-daagse kunstexpositie is mogelijk gemaakt door verschillende kunstenaars en exposanten. Het muzikale, gevarieerde programma werd verzorgd door lokale muziekgezelschappen. Ook Vocalgroup Joy had de eer en het genoegen om een optreden te mogen verzorgen, en wel als afsluiting van het kunst en cultuur weekend. Rond het optreden van Joy liet ook het 10-jarige toptalent Xuanxuan zien wat zij in haar piano-mars had.

Het concert kan een groot succes worden genoemd. Er was een mooie opkomst van een enthousiast muziek-minnend publek. De entourage was schitterend in die prachtige Kloosterkerk in Valkenburg aan de Geul. De akoestiek was ook zeer geschikt voor zang. Joy vertolkte een aantal kerst- en winterliederen, onder de bezielende leiding van dirigent Gerald Wijnen. Geheel in de sfeer van Kerstmis stonden de liederen in het teken van geloof, hoop en liefde. Zonder hoop, geen toekomst. Het optimistische “believe” kwam dan ook in veel liederen tot uiting.

Xuanxuan speelde prachtige werken van onder meer Pieczonka en Chopin. In haar compleet witte outfit betoverde zij haar publiek niet alleen met haar piano maar ook met haar zangkunsten.Vooral haar grandioze beheersing van het instrument sprak tot de verbeelding. De snelheid en accuratesse waarmee ze de toetsen bediende, leverde een ongekend mooi ervaring op voor het enthousiaste publiek. De wereld zal nog veel van haar horen.