Geslaagde start van het nieuwe seizoen

Het seizoen 2019-2020 stond op het punt van beginnen. Aanleiding voor onze actieve activiteitencommissie om een zomeractiviteit te organiseren. We hebben het seizoen gestart met een sportieve zomeractiviteit. Ook nu weer, uitstekende georganiseerd en zeer geslaagd. De opkomst was prima en het weer was zomers, zo niet tropisch te noemen.

Feestvreugde

Rondom de start van het nieuwe seizoen is het altijd fijn om even bij te kletsen over vakantie, zingen, familie, vrienden of waar dan ook over. De ontvangst ging, zoals gebruikelijk, met de nodige koffie, thee en vlaai, zodat de stemming er al snel in zat. De feestvreugde werd nog wat verhoogd toen Stephan Willems in het zonnetje werd gezet voor zijn 12,5 jarige jubileum en inzet voor Joy.

Jeu de boules

Op de camping wordt het graag en vaak gespeeld: jeu de boules. Vocalgroup Joy koos dit keer voor een professionele benadering. Op de velden van het Boulodrôme kregen de leden professionele begeleiding en instructies. De spelregels en de fijne tactieken werden uit de doeken gedaan. Daarna konden de leden in wisselende teams tegen elkaar spelen.

De wedstrijden

De eerste serie werd in de buitenlucht gehouden. De thermometer tikte de 30 graden Celsius aan, wat de feestvreugde niet mocht dempen. De leden lieten zich niet kennen, en streden de strijd zoals het hoort: met veel inzet en af ten toe met wat talent. De verzengende hitte droeg overigens wel bij aan het gevoel dat we (top)sport aan het bedrijven waren! Na een korte versnapering volgde een herindeling en werden de wedstrijden indoor verder gespeeld.

In de prijzen

De spelregels vielen nog niet mee. Voortdurend werd de vraag gesteld: wie is aan de beurt, iemand van het team met de enkele strepen of met de dubbele strepen? Gelukkig leidde dat alleen maar tot meer plezier. Maar, het waren wel echte wedstrijden en bij echte wedstrijden horen ook echte prijzen. Na een vrij ondoorzichtige procedure van de jury werden de winnaars bekend gemaakt. Mooi dat er ook een poedelprijs was voor de speler met de meeste min-punten. Heel toepasselijk kreeg die een zure appel, waar je uiteraard even doorheen moet bijten. De prijzen voor de winnaars waren een soort van fruitmanden, hoewel er ook rolletjes drop in zaten. Voor elk wat wils, zullen we maar denken.

Zeute BBQ Inval Om een uur of half 5 lag het koor vrijwel op apegapen. Redelijk uitgeput door het sporten en de warmte kwam een mooi einde in zicht. De dag werd namelijk afgesloten met een BBQ voor leden en partners. De BBQ werd (weer) uitstekend verzorgd door Danny en Hanneke Bessems van de Zeute Inval (Meerssen). Onze huiscateraars lieten zich weer van hun beste kant zien. Het werd nog laat en gezellig. En Vocalgroup Joy staat klaar voor een nieuw muzikaal seizoen!