Feestelijk afsluiting van het seizoen 2017-2018

Vocalgroup Joy is een zangkoor dat staat voor muziek maken, maar ook voor gezelligheid. De afsluiting van het seizoen 2017-2018 is in die stijl en in die sferen verlopen. Secretaris Angèle en man Mark waren zo vriendelijk en vooral zo gastvrij om hun huis, garages en tuin volledig ter beschikking te stellen voor het slotfeest van het koor. De activiteitencommissie van het koor heeft zijn eigen naam eer aan gedaan door de organisatie van dit geslaagde feest te organiseren.

Het thema

Het feest werd gehouden in het landelijk Noorbeek, niet heel ver van de Belgische grens. De landelijke locatie bleek een belangrijke inspiratiebron voor het feest. Het feest werd gepositioneerd als een “boerenparty’ (niet te verwarren met de “boerenpartij”, dank je de koekoek, zou je zeggen). En het thema van de avond klonk door in verschillende aspecten. Van de leden en hun aanhang werd verwacht dat de kleding een boeren-accent zou hebben. De meeste kozen voor een boerenkiel en/of de bekende, enorme rode zakdoek. Er is zelfs een dirndl gesignaleerd, alsook een pluchen speelgoed koetje. Maar, zoals de AC al had doorgegeven: “een goed humeur is het allerbelangrijkste”. Gelukkig was die in grote getalen komen opdagen. Want, Joy doet waar het voor staat, wat de naam al suggereert: het gaat om het plezier, om vreugde in het leven.

Eten en drinken

Het eten en drinken mocht er zijn, met de nadruk op “mocht”. Want alles was na afloop op, hetgeen een goed teken is, uiteraard. Huiscateraars Danny &Hanneke Bessems hadden hun best gedaan op een overheerlijke boerenbuffet. De entree in de eetschuur van Angèle en Mark leek nog het meeste op een “Zeute Inval”. De drank vloeide rijkelijk, vooral het water en de 0%-drankjes waren niet aan te slepen.

Speels en spelletjes

De activiteitencommissie deed haar naam eer aan. Bovenop het eten, drinken en kletsen stonden er heuse boeren-spelletjes op het programma. Wat te denken van het oud-Nederlandse spijkerpoepen? Veel hilariteit en veel verrassende winnaars! Ook werden de leden in de gelegenheid gesteld om te laten zien hoe goed ze met de lokale hoefijzers overweg konden. Dit was verreweg het gevaarlijkste onderdeel van de avond. Sommige onervaren pitchers gooiden de ijzers in het wilde weg weg. Na afloop bleken er ook diverse hoefijzers onvindbaar te zijn. Oeps.

Wein und Gesang

Voor wie de Duitse taal enigszins machtig is: als je “Wein und” naar het Nederlands vertaalt, dan krijg je “Wijn en”. Toeval of niet, laat dat net de achternaam van onze dirigent Gerald zijn. Lang verhaal kort. Een feestje van een zangkoor kan natuurlijk niet zonder wijn en gezang passeren. Zo ook de boerenparty van Joy. Lerau zorgde met zijn accordeon voor sfeer verhogende muziek en dirigent Gerald Wijnen dirigeerde een spontaan concert in het Noorbeekse gras. Soort gras-pop, maar dan anders. Inderdaad, het is schoon om op deze wereld te zijn!

En nu?

Het zomer reces van het koor breekt aan. De leden krijgen 6 weken de tijd om de stemmen te smeren dan wel te laten recupereren. In het nieuwe seizoen gaan we er weer tegen aan. Aan de start wordt iedereen weer fris en vrolijk verwacht. Graag zien we ook nieuwe leden in ons midden. We repeteren iedere maandagavond in de Fonterhof in Berg en Terblijt (aan de Valkenburgerstraat) In de laatste ledenvergadering werd het vriendelijke, doch dringende verzoek gedaan om nieuwe leden te werven. Deze kunnen gewoon een keer komen kijken (20.15 uur) of ze kunnen bellen met secretaris Angèle (06-43024852). Wat is er nu leuker dan samen muziek te maken? En niet te vergeten, Joy staat vooral voor gezelligheid en vreugd.